Een gratis opleiding volgen ter waarde van €1.250,00? Dat kan! Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk voor nu en voor jouw toekomst. En het mooie is dat je nu gratis een opleiding kan volgen. De overheid betaalt namelijk de kosten voor medewerkers die werkzaam zijn in de retail non-food via de subsidie van NL Leert Door.


Scholing levert je heel veel op

Als medewerker draagt scholing bij aan jouw eigen werkplezier. Je ontwikkelt en investeert in jezelf én je doet nieuwe kennis en vaardigheden op die je direct in de praktijk kan brengen! Daardoor sta je niet  alleen zelfverzekerder op de werkvloer maar verbeter je ook jouw positie op de arbeidsmarkt. En dat is belangrijk, zeker in onzekere tijden.


Voordelen van scholing voor werkgevers

Ben je werkgever? Dan zijn er ook tal van goede redenen om medewerkers aan scholing te laten doen. Wist je dat scholing van jouw medewerkers positief bijdraagt aan de omzet? Het zorgt daarnaast voor meer gemotiveerde medewerkers. En met de kennis en vaardigheiden die ze hebben opgedaan kunnen zij klanten beter helpen, met als resultaat: meer klantbinding en verkopen. Als je medewerkers stimuleert om zichzelf te laten scholen en ontwikkelen levert dat een win-win situatie op voor zowel werkgevers als je medewerkers.


Voor wie zijn de gratis opleidingen?

De opleidingen via NL Leert Door zijn voor medewerkers van 18 jaar tot en met de AOW-gerechtigde leeftijd.


Welke opleidingen zijn er?

Er zijn tien retail- en B2B-opleidingen opgenomen waar je uit kunt kiezen. De reguliere prijs van de trainingen bedraagt minimaal € 1.250,-, maar door de subsidie vanuit het Ministerie van SZW zijn deze opleidingen nu tijdelijk volledig gratis. Het enige wat er moet gebeuren is jezelf of jouw team aanmelden en natuurlijk de opleiding volgen! Na afloop ontvang je een certificaat. 


Wanneer starten de opleidingen?

Van 1 februari 2021 tot en met 31 juli 2021 worden de opleidingen online of klassikaal, groepsgewijs (10 tot 14 deelnemers) gegeven. Afhankelijk van de maatregelen van het RIVM zullen deze online of fysiek plaatsvinden. Je kunt jezelf aanmelden of jouw werkgever kan (een deel van) jullie team opgeven.


Interesse? Meld je snel aan!

In de retail non-food werken 170.000 medewerkers. Er zijn slechts 1.200 trainingsplekken beschikbaar. Dus meld je bij interesse snel aan, want vol is ook écht vol!

Als je wilt deelnemen aan een opleiding, hoef je jezelf, of jouw team, alleen maar aan te melden voor één van de opleidingen.

 

Commercieel management
Deelnemers krijgen in deze module inzage welke aspecten daadwerkelijk noodzakelijk zijn om als manager alle commerciële aangelegenheden op de juiste manier uit te voeren en een onderdeel te laten zijn van het winkelmanagement. Onderwerpen zijn: marketing, pr, presentatie, netwerken, lokal Hero zijn, concurrentie, acties etc.

Commerciële vaardigheden en Salestraining (B2B)
In deze training gaat de deelnemer oefenen met het voeren van commerciële vaardigheden die hij tegenkomt in de werkpraktijk. De theorie die aangereikt wordt, dient als basis voor deze oefeningen.

Financieel management
Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als manager alle financiële aangelegenheden op de juiste manier uit te voeren en een strategisch onderdeel te laten zijn van het winkelmanagement. Onderwerpen zijn: inkoop, verkoop, marge en o.a. de balans, de invloed van personeelskosten op de omzet en de marge. De manager leert het belang van een goed financieel management.

Groene Klimaatpleinambassadeur
Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als groene klimaatpleinambassadeur te weten over goede grond, klimaatmaatregelen, bomen, planten en struiken die tegen hitte/droogte kunnen, hoe krijg je onder andere vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in je tuin. Hoe koppel je een regenton aan je rioolpijp en als je een tegel eruit haalt, wat doe je er dan in.

Operationeel management
Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als manager alle operationele aangelegenheden op de juiste manier uit te voeren en een onderdeel te laten zijn van het winkelmanagement. Onderwerpen zijn: bevoorrading, logistiek, personele bezetting, aanvullen, magazijn, winkelverzorging, etc.

Personeelsmanagement
Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als manager personeelsaangelegenheden te plannen, te ontwikkelen en hierin veranderingen aan te brengen. Onderwerpen zijn: werving en selectie, ziekteverzuim, vitaliteit, opleidingsplattegrond, personeelsplanning en de invloed van personeelskosten op de omzet, marge en planning.

Strategisch management
Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als manager alle strategische aangelegenheden op de juiste manier uit te voeren en een onderdeel te laten zijn van het winkelmanagement.

Verkooptraining
De klant als fan; om van klant naar fan te komen zijn medewerkers van essentieel belang. Door middel van onze unieke matrix krijgen de deelnemers in één oogopslag het verkoop-/adviesproces te zien.

Vitaliteitstraining
Een energieke en praktische training waarin leidinggevenden concrete handvatten en tools krijgen om hun eigen vitaliteit en die van de medewerkers van het team te verhogen en uitval te voorkomen.

Zelfmanagement & Leiderschap
Deelnemers krijgen inzage in deze module welke aspecten daadwerkelijk noodzakelijk zijn om een goede leidinggevende te zijn in de bouwmarkt/tuincentra. Uitvoerig gaat de manager aan de slag met zelfontwikkeling, leiderschapstijlen, Covey, drijfveren, disc en het houden van balans als manager.

Laatste nieuws
Kiem! presenteert zich tijdens TREx
17 februari 2020
Afgelopen week werd Kiem! groots gepresenteerd tijdens de TREx in Haarlemmermeer. Dé beurs voor de tuinbranche van Europa. Met een mooie beursstand en een échte Kiem!-academy maakten tuincentrumondernemers en -medewerkers kennis met het opleidingsplatform.
 
Goede eerste trainingsperiode
17 mei 2019
In de afgelopen periode hebben de eerste trainingen vanuit Kiem! Opleidingen plaatsgevonden.
 
"Ik krijg volop positieve reacties van klanten"