Goede eerste trainingsperiode

17 mei 2019
Goede eerste trainingsperiode


In de afgelopen periode hebben de eerste trainingen vanuit Kiem! Opleidingen plaatsgevonden. Zo hebben de eerste groepen deelnemers een training gevolgd en hebben zich hierdoor verder ontwikkeld binnen de tuinbranche. In het totaal zijn er 11 traingingen over 3 verschillende onderwerpen gegeven, waaraan 115 tuincentrummedewerkers hebben deelgenomen.

We kijken tevreden terug op de eerste trainingsperiode en ook de getrainde medewerkers zijn positief over de trainingen de zij gevolgd hebben.

Styling & Presenteren
De training Styling & Presenteren wordt gegeven door Johan Bak. Met zijn enthousiasme en de opzet van de cursus die voornamelijk gericht is op DOEN, spreekt deze interactieve training veel medewerkers aan. De handvatten die je tijdens deze training aangereikt krijgt, kan je meteen toepassen in de winkel.

Johan heeft me geprikkeld tot nadenken over de presentaties in de winkel en heeft me uit m'n comfortzone laten stappen”, zegt één van de eerste deelnemers van de training Styling en presenteren.

Ook de leidinggevende van één van de medewerkers kan dit beamen: “Ik hoor alleen maar enthousiaste verhalen over de training. Leuk!”

Gastvrij verkopen
Gastvrij verkopen is een trainingsmodule die onderdeel is van een cursus van 12 maanden van Shopology. Deze uitgebreide cursus is opgebouwd uit modules die allemaal ook apart te volgen zijn. Tijdens de Module Gastvrij verkopen leer je als medewerker klanten centraal te stellen en hen zich welkom te laten voelen in de winkel.

De module bestaat uit een online lesprogramma en een fysieke trainingsavond, het zogenaamde blended learning. In dit geval ging het om een in-company training.
“Tijdens de fysieke trainingsavond merkte je dat er kwartjes vielen en dat de online stof meer ging leven”, aldus één van de deelnemers. “Iedereen was heel gemotiveerd en het was ook erg gezellig om dit met het hele team te doen. Een leuke en waardevolle avond.”

Bodem- en Gewasbescherming
Tijdens de training Bodem- en Gewasbescherming wordt zowel ingegaan op de theorie en kennis over bodem en gewassen, als op hoe je hier met een klant over in gesprek kan gaan en hoe je hen het best kan adviseren.

“Het stuk over advies geven was voor mij erg bruikbaar, ik merkte dat ik nog veel kan leren. Aan de hand van het stappenplan moet dit gaan lukken”, gaf één van de tuincentrummedewerkers als feedback.

Vervolg
We gaan nu aan de slag met het verder vormgeven van het trainingsprogramma. Dit betekent dat we nieuwe trainingsdata gaan inplannen en aan de slag gaan met het ontwikkelingen van nieuwe trainingen. Natuurlijk scherpen we ook het huidige aanbod aan met de verkregen feedback.

Ben je benieuwd naar de trainingen? Neem dan een kijkje op onze Aanbod-pagina en meld je aan!

"Samen leren met collega's motiveert enorm"