Online leren met ons nieuwe Kiem!-platform

5 mei 2021
Online leren met ons nieuwe Kiem!-platform

Op dit platform staan korte online lessen over allerlei onderwerpen die je tijdens het werk in het tuincentrum tegenkomt. Waaronder klantbenadering, verkoopvaardigheden, productkennis en natuurlijk groenkennis. Tijdens het doorlopen van de online lessen worden praktische handvatten gegeven die direct op de werkvloer kunnen worden toegepast.

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers in de tuinbranche zich kunnen blijven ontwikkelen. Kennis vergaren en de klant optimaal van dienst kunnen zijn, daar gaan we voor. Daarom hebben we ons Kiem!-concept uitgebreid met deze online leeromgeving. De lessen die hierin zijn opgenomen zijn kort, snel en interactief. Hiermee helpen we medewerkers om hun kennis bij te spijkeren en de klant nog zelfverzekerder te woord te staan.

Fysieke trainingen vs. online lessen

Het opleidingsplatform Kiem! is een initiatief van Tuinbranche Nederland en ken je wellicht al van onze fysieke trainingen of de opleidingen die we via de NL Leert Door-subsidie hebben aangeboden. Met de livegang van Kiem! Online komt hier dus een derde poot bij: online lessen.

Het aanbod van onze fysieke trainingen en het aanbod van Kiem! Online staan dus los van elkaar. Daar waar de fysieke trainingen zijn ingericht om in een groep te volgen, is de online omgeving juist bedoeld om individueel te leren. Ieder op hun eigen moment, in hun eigen tempo. 

Aan de slag!

Het online platform werkt met licenties. Deze licenties voor jouw medewerkers vraagt de werkgever aan bij Tuinbranche Nederland, waarna ze een account kunnen aanmaken en een jaar lang toegang hebben tot het volledige aanbod op het platform.

Via het Sociaal Fonds hebben wij voor 25% van de medewerkers van ieder tuincentrum een gratis licentie beschikbaar. De eerste 25% van jouw medewerkers kunnen dus gratis deelnemen aan de online lessen.

Wat moet je hiervoor doen?
Wil je jouw medewerkers deze mogelijkheid bieden? Neem dan de volgende stappen: 

  • Stuur een mail naar michelle.huisman@tuinbranche.nl met het aantal licenties dat je wenst te ontvangen én het totaal aantal medewerkers dat je in dienst hebt. 
  • Je ontvangt een mail met toegangscodes. Deze toegangscodes deel je met jouw medewerkers, waarna ze via de unieke toegangscode toegang krijgen tot het platform.
  • Wil je meer dan 25% van jouw medewerkers toegang geven? Ook dat is mogelijk. Extra licenties koop je voor €6,- per medewerker per jaar. 

Vervolg van Kiem! Online

Op dit moment starten we op Kiem! Online met een aanbod van 13 online lessen, variërend van productkennis tot klantbenadering. Achter de schermen werken we hard om dit aanbod snel uit te breiden, met als doel om minimaal elk kwartaal nieuw aanbod te hebben. Medewerkers kunnen dus regelmatig blijven inloggen en dan nieuw aanbod verwachten. Als eerste aanvulling staan lessen over kamer- en buitenplanten op de planning.

Zijn er onderwerpen die jij als werkgever belangrijk vindt of waar je bij jouw medewerkers kennis over mist? Laat het ons dan weten! Zo weten we beter waar behoefte aan is en kunnen we ons nieuwe aanbod daarop aanpassen.

"Het team is als geen ander op elkaar ingespeeld na het volgen van deze workshops"