Training Groene Klimaatpleinambassadeur Plus

Assortiment & productkennis | Verkopen |
Training Groene Klimaatpleinambassadeur Plus

Wat is nou een klimaatvriendelijke en biodiverse tuin? Wat moet de tuinbezitter doen om dit te realiseren en wat is hiervoor nodig? Welke producten kun jij dan adviseren? Welke tips kun je geven?

Met deze training word jij de specialist op dit gebeid en kan je klanten het best van advies voorzien.
Deze training is inclusief het certificaat voor de cursus Bodem- en Gewasbescherming.

Doelen

Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als Groene Klimaatpleinambassadeur te weten over goede grond, klimaatmaatregelen, bomen, planten en struiken die tegen hitte/droogte kunnen. Hoe krijg je onder andere vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in je tuin? Hoe koppel je een regenton aan je rioolpijp? En als je een tegel eruit haalt, wat doe je er dan in?
Daarnaast leren de deelnemers hoe ze de bezoeker hierop kunnen aanspreken en het kunnen koppelen aan de verkoop van producten die bijdragen aan die gezonde groene tuin.

Onderwerpen

  • Bodemleven: Wat is een gezonde bodem, welke grondsoorten zijn er, hoe ziet de opbouw van de grond eruit, wat zijn gezonde planten en wat zijn alternatieven voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen?
  • De levende tuin: Wat doet het gebruik van meer groen in je tuin? En hoe zorg je ervoor dat vogels, vlinders en bijen jouw tuin weten te vinden?
  • Klimaatvriendelijke tuinieren: Gericht op water, droogte en hitte. Hoe kun je extreme weersomstandigheden omzetten in klimaatvriendelijke mogelijkheden voor je tuin? Welke concrete maatregelen kun je nemen en hoe doe je dat?
  • Adviesvaardigheden: Je leert hoe je de bezoeker aanspreekt op klimaatvriendelijk handelen en hoe je de koppeling kan maken met de verkoop van producten die bijdragen aan die gezonde groene tuin.

Specificaties en aanmelden

Naar de website van OVD Opleidingen

"Samen leren met collega's motiveert enorm"